Allting börjar med en bättre tandvård

 

”Det blir fel för ofta. Det gör ont för mycket. Det blir inte tillräckligt bra resultat.”

En bättre svensk tandvård är en verksamhet som ser hela människan i behandlingen och arbetar med att öka välbefinnandet. En bättre tandvård innebär effektivare metoder och produkter, som samtidigt är minimalinvasiva och orsakar minsta möjliga obehag och smärta. En bättre tandvård arbetar medvetet med utbildning, inspiration och mentorskap på arbetsplatserna. En bättre tandvård har dessutom ett rationellt system för att utveckla och styra sin verksamhetskvalitet.

Tillsammans ger det en högre samlad kvalitet i tandvårdsarbetet. Det är lätt att slå sig till ro och tänka att tandvården nått en topp och att arbetet handlar om att hålla oss där. Men det är inte så vi ser det.

Det blir fel för ofta. Det gör ont för mycket. Det blir inte tillräckligt bra resultat. I media berättar patienter om osäkerhet och otrygghet. Fokus för diskussionen är ofta en billig tandvård, där fokus borde vara en tandvård med hög kvalitet. Den billigaste tandvården är den som ger ett hållbart resultat, på ett skonsamt sätt, utan fel och otrygghet för patenten.

Det är sant, att tandvården genomgått en revolutionerande utveckling de senaste femtio åren. Det är sant, att forskningen ägnat mer intresse åt den medicinska sidan av vården. Men det är långt kvar till en tandvård som på allvar kan möta önskningarna och behoven hos en befolkning, som vill behålla sina tänder livet ut. Det är långt kvar, tills alla patienter går till tandvården med en känsla av avspändhet och trygghet.

Här behövs framsteg och förändring! Därför behövs Orasolv.